Bijdrage van Dimence Groep

Rubriek: Gooi het in de groep

Vakbondsconsulenten Dimence Groep

Het is belangrijk dat medewerkers goed op de hoogte zijn van hun eigen rechten en plichten en onafhankelijke ondersteuning bij gesprekken kunnen krijgen. Daarom besloten Miny van der Aa en Ans van Elburg om zich te specialiseren tot vakbondsconsulent.

Miny en Ans hebben beide een opleiding individuele belangenbehartiging afgerond. Via bijscholingen blijven ze op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Ze werken nu allebei 8 uur per week als vakbondsconsultent voor alle medewerkers van de Dimence Groep.

Waarmee kan een vakbondsconsulent je helpen?

Je kunt bij de vakbondsconsulenten terecht met vragen over je CAO, contract, werktijden, rechten en plichten bij ziekte, zorgverlof, salaris of andere zaken met betrekking tot je werk en inkomen. Of het nu gaat om het verstrekken van informatie, het geven van (juridisch) advies of ondersteuning bij een arbeidsconflict, de vakbondsconsulenten helpen je graag.

Eerste aanspreekpunt

Voor vakbondsleden zijn Miny en Ans het eerste aanspreekpunt binnen de Dimence Groep. Zij hebben directe contacten met de juristen van de vakbonden. Wanneer dit nodig is, regelen zij een directe doorverwijzing of nemen ze contact op met deze juristen voor advies of juridische hulp.

Voorbeeld van een werkdag

08.30: Telefoongesprek over het niet verlengen van een contract rechten en plichten.
10.00: Gesprek in verband met ziekteverzuim medewerker in Almelo met medewerker, HRM en leidinggevende.
12.00: Inlezen nieuwe wet en regelgeving Cao wijzigingen.
13.00: Gesprek op de Henri Dunant in verband met advies over nieuwe functie en andere inschaling met iemand van Dimence.
14.00: Telefoon van collega om mee te kijken met beëindiging arbeidsovereenkomst. Jurist gebeld om mee te kijken en advies te gaan geven.
15.00: Telefoon vraag betreffende pensioen en de rechten en plichten hiervan.
15.30: Erg emotioneel gesprek in verband met ziekteverzuim en privésituatie. Onderzoekende vragen gesteld en vervolgafspraak gemaakt.
16.30: Vraag van collega in verband met onregelmatige werktijden en wel niet inzetten in verschillende teams.

Als er geen afspraken en telefoontjes zijn verdiept de vakbondsconsulent zich in allerlei veranderingen in wetgevingen, bijvoorbeeld de nieuwe cao ggz.

Meer weten?

Ans en Miny zijn op maandagen aanwezig in kamer 1.11 in gebouw Henri Dunant in Deventer (Brinkgreven). Per e-mail zijn ze te bereiken via: a.vanelburg@dimence.nl of m.n.vandeaa@dimence.nl.

Volg Dimence Groep

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.