Bijdrage van Dimence Groep

Rubriek: Gooi het in de groep

Veranderingen zijn mogelijkheden

“We zien effect bij onze patiënten, cliënten en deelnemers en dat lezen we terug in het cliënttevredenheidsonderzoek,” zo vat Ernst Klunder, bestuursvoorzitter van de Dimence Groep, het jaarverslag samen. “Dan hebben we het in 2015 goed gedaan, ondanks de turbulente omstandigheden.” Hij doelt op de grote veranderingen van de afgelopen tijd: stelselwijzigingen, transities, bezuinigingen en nieuwe regels. “En dat hebben we samen verdiend.”

Winst voor de samenleving

“Er verandert veel in korte tijd, maar dat kwam natuurlijk niet plotseling uit de lucht vallen,” vindt Ernst Klunder. Het voorbeeld is de oprichting van Mindfit in 2012, als voorbereiding op het ontstaan van de basis-ggz in 2014.  “Met een goede voorbereiding, maak je een vliegende start. En het moment van de veranderingen verloopt dan voor de cliënten relatief ongemerkt.”

Hetzelfde geldt voor Jeugd ggz. “We investeren in goede psychiatrie voor kinderen en jongeren, in het nieuwe gemeentelijke kader. Letterlijk maken we daar nog verlies, maar we maken winst voor de samenleving: als specialist, dicht bij het thuis van onze cliënten, samen met lokale partners.”

 

Denken in oplossingen is leuk

Klunder constateert een gezonde cultuur binnen de Dimence Groep: “We denken in oplossingen en dat vinden we nog leuk ook!” Een voorbeeld is de stichting Impluz, de nieuwe innovatiestichting binnen de Dimence Groep. “Daarmee stimuleren we de denkkracht van onze medewerkers, we verbinden onze innovatie aan financiers en we implementeren vernieuwingen in het dagelijks werk. Ook een investering in 2015, maar met winst voor onze medewerkers en cliënten.”

 

Het bestuur van de Dimence Groep vindt het belangrijk om te blijven investeren, juist in tijden van turbulentie. “Gelukkig kunnen we dat. Dankzij onze gezonde bedrijfsvoering kunnen we grote veranderingen opvangen, zoals de transitie van de jeugdzorg en de basis-ggz,” constateert Klunder. “Maar ook de specialistische zorg vraagt om investeren. Zodat we voor een specifieke groep mensen, tóch een oplossing kunnen bieden.” Als voorbeeld noemt hij Lorna Wing, de autismekliniek van Dimence in Deventer. “De zorg die we daar bieden is echt een uitkomst voor mensen overal uit het land. Vaak  stonden zij elders al zo lang op een wachtlijst voor speciale zorg.”

 

Achter elk getal staan mensen

“Achter elk getal staan mensen,” zo leest Ernst Klunder de jaarcijfers. Hij somt de categorieën op: “Beroepskrachten, vrijwilligers, cliënten, patiënten.” Het motto van de Dimence groep luidt ‘helpt mensen ontwikkelen’.  “Als we bij de activiteiten, dienstverlening en behandelingen zien dat dat lukt, dat mensen mee kunnen doen met de samenleving, of terugkeren in de samenleving. En als we de respons teruglezen in het klanttevredenheidsonderzoek, dan mogen we samen tevreden terugblikken.”

 

“Maar niet te lang terugkijken,” lacht Klunder. “We zitten al ruimschoots in 2016 en we denken allang weer na over komende veranderingen; over mogelijkheden voor onze cliënten.”

Volg Dimence Groep

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.