Bijdrage van De Kern

Rubriek: Gooi het in de groep

“Wat vind ik nou van projectleiderschap”

Erwin Otten is maatschappelijk werker bij De Kern in Kampen. Dit jaar is hij ook projectleider voor het onderzoek naar de mogelijkheden voor samenwerking met Welzijn in Kampen. “Ik zag dat al een poosje aankomen en ik vind het een heel goede ontwikkeling. Daar wil ik graag aan bijdragen”, verklaart hij zijn motivatie. “En ja, dat betekende wel dat ik ’s avond en in het weekend ook aan de bak moest. Zeker in het begin.”

Er moest wel eerst gesolliciteerd worden

Welzijn in Kampen en De Kern staan samen in het voorveld van wat het ‘Kamper Kompas’ wordt genoemd. Dat is de manier waarop in de gemeente Kampen zorg en ondersteuning worden georganiseerd. “Met z'n tweeën zijn we belangrijk voor de inwoners van de gemeenten Kampen”, vindt Erwin. “En daarom wil ik graag dat we onze samenwerking goed vormgeven.”

Erwin reageerde op een interne vacature voor projectleider. Ben je op zoek naar een leuke uitdaging binnen je huidige baan?, zo luidde de ondertitel van de vacaturetekst. “Ja, dat was ik”, lacht Erwin. “Ik heb mijn handen best vol aan mijn reguliere werk. Maar ik was ook wel benieuwd. Wat vind ik nou van projectleiderschap? En de kans om dat te ontdekken, greep ik met beide handen aan.”

Stage in projectleiderschap

Het maatschappelijk werk kent geen strakke productienormen. Maar dat het projectleiderschap zomaar even door Team Kampen kon worden opgevangen, was niet reëel. Erwin kreeg extra tijd voor zijn nieuwe functie. “Het is desondanks wel een druk voorjaar geweest”, blikt hij terug. “Maar ik heb een hoop geleerd.” Hij somt op: “Mensen spreken je anders aan, er zijn andere verwachtingen, verdelen van taken, het proces sturen. En het leuke is dat ik ook mág leren: de mensen met wie ik samenwerk helpen me enorm. Daardoor wordt zo’n functie een soort van stage in projectleiderschap.”

Ik wil nóg wel een keer

Maar behalve zinvol, vindt Erwin zijn functie vooral leuk: “De bijeenkomst met de vrijwilligers van Welzijn in Kampen, dat was zo mooi”, vertelt hij. “En van alle mensen die we gesproken hebben waren zij misschien het meest onbevangen en ze stelden goede kritische vragen. Die doen heel actief en betrokken mee. Maar ik moet helemaal niet vertellen dat dit zo leuk is”, grapt Erwin. “Dadelijk solliciteert iedereen en eigenlijk wil ik zelf nog wel een keer!”

 

Volg De Kern

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Meer informatie

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.