Bijdrage van Dimence Groep

Rubriek: De andere dimensie

We laten zien dat het anders kan

“Ik sprong op een rijdende trein.” De trein is kindergasthuis De Boeg,  waar Angela Thissen al haar vrije uren in stopt. “Ik ben er van overtuigd dat de zorg anders kan. En dat gaan we laten zien.” Angela is coördinator voor het Autisme Kennisnetwerk Overijssel, in dienst van de Dimence Groep. Haar vrije tijd besteedt ze aan kindergasthuis De Boeg.

De Boeg is een bungalow bij Groesbeek. Na de oplevering eind juni 2015 logeert Lisanne Spaanders er met haar moeder. Lisanne heeft botkanker en wordt dagelijks behandeld in het Radboud ziekenhuis. Door de reisafstand en haar wagenziekte is De Boeg de ideale oplossing voor haar. Ze is meteen de testcase. “Lisanne en haar moeder maken een lijstje van dingen die we kunnen aanpassen.”

Huiselijke omgeving

“Als kind en ouders ervaar je dat een ziekenhuis geen ideale ontwikkelomgeving is. Daarom zijn we hieraan begonnen,” verklaart Angela. Zo snel als mogelijk weer naar een huiselijke omgeving, die ook nog eens veel goedkoper is, dát is de bedoeling. De Boeg is volledig afhankelijk van giften, fondsen en subsidies. Door sponsoring van lokale bedrijven, Roparun en het Oranjefonds is inmiddels ruim 100.000 euro opgehaald. Dat geld is nodig voor de verbouw en inrichting van de bungalow. Wij verbinden zoveel mogelijk mensen uit de regio en eigen kennissenkring aan dit initiatief.

Care for cancer

“Wij zorgen voor het huis, maar de bewoners moeten verder zelf alles doen. Net als thuis. Dus als er zorg nodig is, dan regelen ouders en kind dat zelf.” Wel gaat De Boeg faciliteren in getrainde vrijwilligers en begeleiding door care for cancer. Om dit mogelijk te maken schrijft Angela, samen met collega-vrijwilliger Esther, opnieuw fondsen aan.

Het moet!

“Eind 2015 openen we onze deuren. Met plek voor drie kinderen en hun ouders.” Elk gezin logeert in een suite met eigen badkamer. Daarbij kunnen zij gebruik maken van een gezamenlijke woon- en eetkamer en een tuin met een terras. “De praktijk moet uitwijzen of het gaat lukken, maar ik weet zeker dat deze manier voor ouders en kinderen beter is. Daarom pak ik dit aan. Het moet!”

Meer informatie: www.deboegnijmegen.nl
Donaties zijn welkom op bankrekeningnummer NL27TRIO0198051921

Op de foto: links Esther van het Hof, rechts Angela Thissen

Volg Dimence Groep

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.