Bijdrage van Welzijn Kampen

Rubriek: Gooi het in de groep

We zullen verantwoord verder sturen

Op 12 oktober ondertekenden Welzijn in Kampen en De Kern een fusieovereenkomst. Dat betekent dat beide organisaties samen verder gaan. Tijdens de ondertekeningsbijeenkomst blikken Hans Bonten (directeur De Kern, WijZ en Jeugdggz), Arend Runia en Harry Bruins (bestuurders Welzijn Kampen) terug op ruim vier jaar voorbereidingen. “We zijn niet over één nacht ijs gegaan,” constateert Runia. Bruins blikt nog verder terug: “Welzijn Kampen heeft een lange historie en is diep geworteld in Kampen.” Het is maatschappelijk erfgoed, vinden de bestuurders.

Voordelen voor bewoners

Uit het onderzoek naar de mogelijkheden voor deze fusie bleek een aantal belangrijke voordelen voor de inwoners van Kampen. Zo komt er meer onderlinge verbinding. Signalen kunnen snel worden doorgegeven en ook kunnen deelnemers en cliënten makkelijker worden geholpen. In het veranderende werkveld is het belangrijk om de deskundigheid van medewerkers en vrijwilligers goed bij te houden. Dat lukt beter door gebruik te maken van elkaars knowhow en de scholingsmogelijkheden van de grotere organisaties.

Er zijn natuurlijk ook praktische voordelen. Samengevat komt dat neer op: samen meer doen voor hetzelfde geld.

Altijd lokaal, discht bij het thuis van de mensen

Door deze fusie werken Welzijn in Kampen en de Kern samen met Jeugd ggz onder één directie. Deze drie stichtingen werken in het gemeentelijke domein van jeugdzorg, WMO en participatie. Waar mogelijk wordt de verbinding gevonden, met alle partners in het sociale domein, om samen zorg, ondersteuning en aandacht te bieden; licht als het kan, zwaar als het moet. En altijd lokaal, dicht bij het thuis van de mensen.

Daar vertrouwen we op

Na de ondertekening voerden Bonten en Runia een klein ritueel uit: Runia overhandigde de sleutels van een historische auto aan de nieuwe directeur van Welzijn Kampen. Een auto met historie, maar tip top in orde, benzine in de tank en koersvast.

“We zullen verantwoord verder sturen,” belooft Bonten.  “Daar vertrouwen we op, daarom hebben we van harte getekend,” reageren de Kampenaren.

 

 

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.