Bijdrage van WijZ

WijZ hoort bij de groep

Op 11 december 2013 viel het laatste en definitieve besluit over de fusie van WijZ met de Dimence Groep. Deze fusie was op 1 januari 2014 formeel een feit. Eigenlijk is dit een vervolg op de reeds bestaande samenwerking tussen WijZ en De Kern. WijZ en De Kern werken nu onder één directie, samen met Jeugd ggz. 

Samen klaar voor de toekomst

De fusie met WijZ heeft goede uitgangpunten. In de eerste plaats is er een gedeelde visie: we geloven in de kracht van mensen. Daarnaast werken WijZ en De Kern al lang en intensief samen. Voor de toekomst gaat de fusie veel opleveren. Er is belang bij het gezamenlijk inzetten van vrijwilligers en beroepskrachten in netwerken. Door samen te werken wordt meerwaarde gecreëerd; onder meer door de combinatie van welzijn, maatschappelijk werk en jeugd-ggz. Het benutten van netwerken en het werken met vrijwilligers wordt in de toekomst nog belangrijker. Ook zijn de stichtingen samen meer zichtbaar voor cliënten en samenwerkingspartners. Daarnaast zijn ketensamenwerking en sterke organisaties nodig om de ondersteuning en activering van kwetsbare mensen te borgen, zeker nu die ondersteuning onder druk staat. WijZ heeft veel expertise op het gebied van vrijwilligerswerk. In samenwerking met de huidige coördinatoren vrijwilligerswerk wil WijZ die expertise graag inzetten voor de hele Dimence Groep.

WijZ hoort bij de groep

Voor de deelnemers en cliënten van WijZ verandert er weinig: de fusie is geen aanleiding voor andere activiteiten en diensten en ook de medewerkers blijven dezelfde. Die herkenbaarheid is belangrijk en daarom houdt WijZ haar huisstijl. Net zoals de andere stichtingen van de Dimence Groep een eigen gezicht hebben voor hun eigen doelgroepen. Het enige wat voor WijZ wél verandert is de kleur blauw in het logo. Voorheen was het logo éénkleurig paars, nu is daar het ‘Dimence Groep blauw’ aan toegevoegd. Met die verbindende kleur geeft WijZ aan dat zij nu echt bij de groep hoort.

Meer weten?

www.stdekern.nl
www.wijz.nu

 

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.