Bijdrage van WijZ

Rubriek: De week van ...

Wilma Wildeboer

Als ouderenadviseur help ik senioren met hulpvragen die ontstaan bij het ouder worden. Middels het levensverhaal van klanten zoeken we samen naar oplossingen en zetten deze in gang. Mijn werk is divers en creatief. Dat ik korte tijd dichtbij mensen mag staan en hen kan zien groeien geeft mij energie. 

Dinsdag

Ik begin de dag met een huisbezoek aan een mevrouw wier man kort geleden is overleden. Door dit overlijden kan zij zich moeilijk zelfstandig redden. Zo kan ze niet meer de deur uit omdat er niemand is om haar rolstoel te duwen, de post halen is dan al een probleem. Samen met haar zoons is er diverse hulpverlening opgestart om naar oplossingen te zoeken maar dit vergt tijd. Onze gesprekken zijn vaak ook even een uitlaatklep voor haar. Verder bespreek ik met een collega een aanmelding voor een maatje zodat zij op zoek kan gaan naar een geschikte vrijwilliger om deze klant te gaan begeleiden. In de middag een huisbezoek bij een echtpaar waarbij de man beginnend dementerend is. Voor hem zou het goed zijn om op korte termijn te verhuizen naar een zorgwoning waar hij zich nog kan oriënteren. Ik begeleid een gesprek met een zorgindicatiesteller van de woningbouw om alle procedures te regelen en de kans op een woning zo groot mogelijk te maken. Ik eindig de dag tenslotte met een overleg met de geestelijk verzorgers van de Dimence Groep om ervaringen en behoeften op gebied van levensvragen en zingeving met elkaar uit te wisselen. 

Woensdag

Tezamen met een sportmedewerker bezoek ik een dame die graag meer wil bewegen maar gezien haar klachten dit niet goed meer durft. We besluiten te starten met een beweegmaatje zodat zij wekelijks met een vrijwilligster een ommetje kan maken en kan ervaren wat bewegen met haar doet en of ze goed haar grenzen kan aangeven. Ze is geneigd gauw teveel te doen voor een ander. Aansluitend heb ik een huisbezoek bij een mevrouw die problemen heeft met haar nieuwe zorgverzekering. Bellend met de zorgverzekeraar kunnen we dit oplossen en omdat ik er toch ben vul ik ook gelijk het kwijtscheldingsformulier in voor de gemeentelijke belastingen.

Donderdag

Heb een afspraak gemaakt bij een mevrouw waar de thuiszorg langs komt om te douchen. Om veilig te kunnen douchen zijn er woonaanpassingen nodig. Tezamen vullen we de aanvraagformulieren in en maken een afspraak met het sociale wijkteam om te onderzoeken welke aanpassingen mogelijk vergoed kunnen worden. ’s Middags een overleg in kader van Beleid Maken We Samen over een nieuw organisatieplan voor de divisie. Leuk om met collega’s van De Kern en Jeugd ggz onze visie en missie te delen en af te stemmen.

 

Volg WijZ

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Meer informatie

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.